Itella ja Alma Media verkkokauppakumppaneiksi

12.09.2007

Uusi verkkokauppakonsepti helpottamaan myymistä ja ostamista verkossa

Itella ja Alma Media ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka liittyy Alma Median uuteen Mikko.fi -verkkokauppakonseptiin. Itella tarjoaa Alma Median verkkopalvelun asiakkaille postitus- ja kuljetuspalvelut syyskuun 15. päivästä alkaen. Mikko.fi toimii myös Itellan palvelujen markkinointikanavana.

Mikko.fi on Alma Median omistama ja ylläpitämä portaali, jossa palvelun käyttäjät voivat myydä, ostaa, vuokrata tai huutokaupata tavaroita ja palveluja verkossa. Myyjinä voivat toimia sekä kuluttajat että yritykset.

Verkkopalvelussa myyjät saavat kattavasti käyttöönsä Itellan pakettipalvelut: pakettikorttien tulostuspalvelun sekä hinnoittelu- ja kuljetuspalvelut. Samalla kun myyjä lisää tuotteen palveluun voi hän valita tuotteelleen haluamansa toimitustavan, hinnoitella lähetyksen ja tulostaa pakettikortin omalta tietokoneeltaan. Samalla tiedot siirtyvät Itellan kuljetusjärjestelmään.

Paketin vastaanottaja ja myyjä voivat seurata paketin kulkua Internetistä pakettikortissa olevan tunnisteen avulla. Ennakkoilmoitus paketin saapumisesta saapuu tekstiviestinä tai eKirjeenä. Paketti toimitetaan vastaanottajalle suoraan kotiosoitteeseen tai lähimpään postiin. Tavoitteena on, että palveluun liitetään myöhemmin myös muita verkossa ostamista ja myymistä tukevia Itellan palveluja. Mikko.fi portaalissa Itella-konserni esiintyy ja palvelee kuluttajia Posti-nimellä.

”Mediatoimiala ja sen kehitys on Itellalle tärkeä. Sopimus verkkokauppayhteistyöstä Alma Median kanssa on uusi avaus koko alankin kannalta. Olemme innoissamme uudentyyppisestä Mikko.fi-verkkokauppayhteistyöstä”, Itella-konsernin myynnistä ja markkinoinnista vastaava johtaja Tarja Pääkkönen kertoo.

”Verkosta ostamiseen liittyy uudenlaisia odotuksia. Luotettavuuteen liittyvien perusasioiden lisäksi korostuvat elämyksellisyys ja asioinnin helppous. Tähän Itella pyrkii vastaamaan kehittämällä innovatiivisia verkko-ostamisen palveluja. Palvelukonsepti on ainutlaatuinen Suomessa. Asioinnin helppoudesta Mikko.fi:ssä hyötyvät sekä ostaja että myyjä”, Pääkkönen toteaa.

 

 

Alma Media on kannattavasti kasvava, uudistuva ja kansainvälistyvä yhtiö, joka investoi sanomalehtiin ja verkkomediaan. Tunnetuimmat tuotteet ovat Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti ja Etuovi.com. Vuoden 2006 liikevaihto oli 302 milj. euroa, josta liikevoittoa kertyi 16 % liikevaihdosta. Yhtiön osake noteerataan OMX:n Pohjoismaisella listalla keskisuurten yhtiöiden sarjassa. Kaupankäyntitunnus on ALN1V. Lisää osoitteessa www.almamedia.fi.

Itella-konserni on älykkään logistiikan palveluyritys, joka tarjoaa asiakkailleen ratkaisuja tieto- ja materiaalivirtojen hallintaan. Konserni toimii yhdeksässä Pohjois-Euroopan maassa. Liikevaihto vuonna 2006 oli 1551 miljoonaa euroa, ja työntekijöitä on noin 24 800. Konserni palvelee yritysasiakkaitaan Itella-nimellä ja kuluttajia Posti-nimellä. Itella Oyj toimii viestinvälityksen, informaatiologistiikan ja logistiikan toimialoilla. Lisätietoja konsernista osoitteessa www.itella.com/group.