Työllistämme lähes 22 000 ammattilaista 10 maassa. Posti on Suomen suurin yksityinen työnantaja: palveluksessamme oli vuonna 2015 yli 17 000 henkilöä.

Työyhteisönä olemme tasa-arvoinen, kansainvälinen, monikulttuurinen ja suvaitsevainen. Tavoitteenamme on olla toimialan paras työpaikka vuoteen 2020 mennessä.

Työhyvinvointi keskiössä

Postin tavoitteena on tarjota työntekijöille terveellinen ja turvallinen työ sekä työympäristö. Työssä ei kenenkään pitäisi loukkaantua tai sairastua fyysisesti eikä henkisesti. Tavoitteeseen päästään ennaltaehkäisevällä työllä, johon liittyy muun muassa työtapaturmien ehkäisy, hyvä ergonomia ja työn suunnittelu.

Posti on sitoutunut edistämään henkilöstön työhyvinvointia ja jaksamista siten, että työntekijät voivat hyvin ja ovat motivoituneita työssään eri elämäntilanteissa ja työsuhteen eri vaiheissa. Työhyvinvoinnin käytännön toteuttaminen on osa esimiesten jokapäiväistä työtä. Myös jokainen postilainen on omalta osaltaan vastuussa työyhteisönsä henkisestä hyvinvoinnista.

Posti tarjoaa työntekijöilleen useita ja monipuolisia hyvinvoinnin palveluja, kuten työterveyshuollon palvelut, liikuntaohjelman kautta omaehtoisen liikunnan tuen, työhyvinvointisäätiön kautta liikunta- ja hyvinvointitapahtumat sekä työpaikkaruokailun tuen.

Työturvallisuuden edistäminen tärkeä kehityskohde

Tapaturmien vähentäminen on yksi yrityksemme tärkeimmistä kehittämiskohteista. Vuonna 2015 Postissa tilastoitiin Suomessa yhteensä 1 739 (vuonna 2014: 1 971) tapaturmaa. Luvut sisältävät sekä työpaikalla että työmatkalla tapahtuneet tapaturmat. Postin työpaikkatapaturmien taajuutta kuvaava tunnusluku LT1, tapaturmataajuus miljoonaa työtuntia kohden, oli 38,8 (vuonna 2014: 39,1). Luvut eivät sisällä OpusCapitaa.

Monikulttuurisuus on yrityksemme rikkaus

Monikulttuurisuus on yrityksemme rikkaus. Työntekijämme pelkästään Suomessa edustavat yli 80:aa eri kansalaisuutta.

Olemme olleet yritysvastuuverkosto FIBSin koordinoiman Suomen monimuotoisuusverkoston jäseniä vuodesta 2012 lähtien. Allekirjoitimme tuolloin ensimmäisten joukossa Suomen monimuotoisuussitoumuksen.

Monimuotoisuusverkosto tarjoaa jäsenilleen tietoa monimuotoisuuden johtamisen parhaista käytännöistä ja tukea liiketoiminnan kehittämiseen. Monimuotoisuuden ulottuvuuksia ovat esimerkiksi ikä, sukupuoli, etninen alkuperä, seksuaalinen suuntautuminen, toimintakyky ja uskonto.


Posti voitti taas kultaa Driver's Challenge -ajotaitokisassa

Arimo Siren ja Juhani Vuola edustivat Suomea voitokkaasti kansainvälisen postijärjestön IPC Drivers' Challenge -ajotaitokisassa 16.-17.11.2016. Postilaiset kilpailivat formula-ajoistakin tutulla Spa-Francorchamps´n moottoriradalla Belgiassa. Voitto on jo toinen putkeen, sillä edellisen kerran kultaa tuli Postin isännöimissä kisoissa Ivalossa keväällä 2015.

Voitto tuli tiimityöllä, tiedonkäsittelytaidolla ja ekologisella ajotavalla. Lue lisää.Vastuullinen kesäduuni

Olemme myös mukana valtakunnallisessa Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa, jonka myötä sitouduimme lukuisten muiden yritysten tavoin kampanjan periaatteisiin. Näitä ovat mielekäs työ ja kohtuullinen palkka, hyvä hakijakokemus, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus sekä kirjallinen työsopimus ja -todistus.

Vuonna 2016 Postissa työskenteli 2 500 kesätyöntekijää ja joulun onnistumisessa meitä auttaa 3 200 kausiapulaista.Ei heitetä osaamista hukkaan

 

Postin ja FIBSin monimuotoisuusverkoston järjestämässä seminaarissa Maahanmuuton myyttien purkutalkoot syvennyttiin pohtimaan, keitä ja millaista osaamista Suomi tarvitsee nyt ja tulevaisuudessa.

Riina Kasurinen FIBSistä tiivisti päivän annin hyvin toteamalla, että rakenteelliset kysymykset, kuten kieli- tai koulutusvaatimukset vaativat työtä, mutta haastavinta ja tarpeellisinta on muuttaa asenteita. Tähän jokainen voi omalta osaltaan vaikuttaa.Ota yhteyttä