Antti, Head of Freight Services

Antti

”Tukijalkana korkea osaaminen”

Posti-urani alkoi syksyllä 2007 yhtiön ensimmäisessä trainee-ohjelmassa, joka kesti puolitoista vuotta. Ohjelma painottui osaltani sekä kotimaan logistiikkaan että kansainväliseen logistiikkaan Pohjoismaissa, Baltiassa ja Venäjällä. Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri.

Suurin osa lähes 10-vuotisesta urastani Postilla on liittynyt raskaamman tavaran kuljettamiseen eli rahtipalveluihin. Tehtävät ovat pitäneet sisällä kehityspäällikön, tuotepäällikön sekä business managerin töitä. Nykyisessä asemassani vastaan kotimaan rahtituotteesta sekä sen kannattavuudesta ja kehityksestä yhdessä tiimini kanssa. Postin mahdollistaman urakehityksen ansiosta olen päässyt ensin oppimaan toiminnan yksityiskohdat, minkä jälkeen ison kuvan hahmottaminen on ollut huomattavasti helpompaa.

Posti kannustaa työntekijöitään kehittämään yritystä ja liiketoimintaa jatkuvasti paremmaksi sekä innovoimaan uusia palveluita asiakastarpeiden mukaan. Tämä seikka antaa hurjasti mahdollisuuksia tulevaisuudelle Postissa. Mahdollisuuksia on paljon myös uraansa aloitteleville.

Näen, että Postin vahvuutena ja tukijalkana on korkea osaaminen. En usko, että alalta löytyy yhtään näin laajasti markkinoilla toimivaa tekijää ja osaavaa henkilöstöä.

Jarkko, Business Controller

Jarkko

"Parasta on mahdollisuus oppia uutta"

Valmistuin Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta vuonna 2016 tuotantotalouden diplomi-insinööriksi. Keskityin opinnoissani erityisesti strategiseen johtamiseen, laskentatoimeen ja rahoitukseen.

Päätyöni on ollut vuodesta 2007 alkaen Postissa. Tällä hetkellä työskentelen business controllerina Kirjepalvelut-yksikössä taloussuunnitteluun ja -seurantaan liittyvien tehtävien parissa. Aloitin Posti-urani vastavalmistuneille suunnatusta trainee-ohjelmasta, jonka jälkeen olen ehtinyt työskennellä muun muassa business managerin, kehityspäällikön ja tuoteryhmäpäällikön tehtävissä.

Parasta Postilla on ollut mahdollisuus oppia todella paljon uutta ja tehdä monipuolisesti erilaisia töitä. Posti on myös hyvä näköalapaikka suuren konsernin liiketoimintaprosesseihin, päätöksentekomekanismeihin ja johtamiseen. Isolla yrityksellä on haasteensa, mutta Posti on kuitenkin paljon dynaamisempi organisaatio kuin ulkopuolinen voisi kuvitella.

Posti on työnantajana hyvin monipuolinen: täällä voi tehdä melkein mitä tahansa oman kiinnostuksen mukaisesti. Koen, että saan vaikuttaa asioihin ja hyödyntää kaikissa työtehtävissäni omia vahvuusalueitani. Uuden oppiminen takaa myös jatkuvan työssä kehittymisen.

Mari, Project Manager

 Mari

”Kaipasin haasteellisimpia ja suurempia projekteja, joten palasin Postille”

Olen tehnyt töitä 15-vuotiaasta asti erilaisissa myyntitehtävissä. Posti-urani alkoi vuonna 2004, kun tradenomiopintojeni ohessa työskentelin osa-aikaisesti Postin tytäryhtiössä kuljetusalalla skannauksen ja rahtilaskutuksen parissa. Sieltä siirryin Postin laskutuksen kautta ICT-asiantuntijaksi logistiikan järjestelmätukeen vuonna 2008.

Kolme vuotta myöhemmin aloin opiskella ylempää ammattikorkeakoulututkintoa työni ohessa. Ammatillisen kehittymisen vuoksi koin hyvänä tutustua myös muihin toimialoihin Postin ulkopuolella. Seuraavaksi siirryinkin töihin lakitoimistoon, jonne tein myös opinnäytetyöni tietohallinnon kehittämisestä.

Valmistumiseni jälkeen tieni vei ICT-projektipäälliköksi logistiikka-alan yritykseen. Kaipasin kuitenkin haasteellisempia projekteja, joten palasin takaisin Postille ICT-projektipäällikön tehtäviin vuonna 2014. Olen paluustani iloinen, sillä olen tällä hetkellä sellaisessa työssä ja tehtävässä, jota haluan jatkossakin tehdä.

Työnkuvaani kuuluu ICT-projektien läpivienti suunnittelusta projektin päätökseen asti. Kiinnostavinta työssäni on vuorovaikutus ja ihmisten johtaminen sekä onnistumisen ilo, kun asiat valmistuvat ja haastavista tilanteista selvitään voittajina.

Viihdyn Postilla avoimen työilmapiirin ja nykyaikaisen yrityskulttuurin vuoksi. Pääsen myös jatkuvasti kehittämään itseäni. Jokainen työpäivä on erilainen ja kollegat aivan mahtavia!

Kasper, Solution Manager

 Kasper

"Tiukasti tosiaan tukeva työyhteisö"

Olen koulutukseltani tuotantotalouden insinööri (AMK). Olen työskennellyt Postin ICT-yksikössä ratkaisupäällikkönä vuodesta 2016 lähtien. Työssäni olen vastuussa Postin eri pääasiakkaiden ICT-projektien vetämisestä, suunnittelusta ja hallinnoinnista.

Minulla on yhteensä 11 vuoden kokemus logistiikan ja IT-järjestelmien pystyttämisestä, huoltamisesta, sekä teknisten prosessien suunnittelusta ennen Posti-uraani. Päädyin Postille töihin, koska olin hakemassa muutosta toimialaan, ja vanha kollega ehdotti, että hakisin tänne.

Urasiirtymäni on ollut sinänsä helppo, sillä entisessä työpaikassani tein myös muutoksia logistiikkaa tukevissa IT-järjestelmissä. Muutos on ollut samalla myös mielenkiintoinen, sillä nyt prosessit liittyvät suoraan kuljetukseen entisen valmistusprosessien tukemisen sijaan.

Postilla parasta on hyvä yhteishenki ja se, että täällä on kosolti uusia haasteita, joihin tarttua. Työtehtäväni ovat haastavia, mutta samalla mielenkiintoisia. Joka päivä on uuden oppimista, mikä toisaalta on se, mistä työssäni eniten pidän. Olen iloinen siitä, että meillä on täällä tiukasti toisiaan tukeva työyhteisö, jonka kanssa pärjää tukalimmassakin paikassa.


Ota yhteyttä