Digitalisaation seurauksena postiala on historiansa suurimmassa murroksessa. Kuluttajien ja yritysten viestinnästä jo yli 90 prosenttia on sähköisessä muodossa. Paperisten kirjeiden ja lehtien määrä vähenee valitettavasti kaiken aikaa. Jaettavan määrän vähentyessä jakelun kustannus yhtä kirjettä ja lehteä kohden uhkaa kasvaa kohtuuttomaksi.

Asiakkaiden tarpeiden muuttuessa on tärkeää uudistaa myös postilakia. Kun postilaki elää ajassa, turvataan taloudellisesti postin peruspalvelujen ylläpito koko maassa myös tulevaisuudessa.

Olemme koonneet sinulle Postilaki uudistuu -sivustolle kattavan määrän tietoa siitä, mistä postilain uudistuksessa on kyse. Miksi lain uudistaminen on niin tärkeää, mitä yleispalveluun oikein kuuluu, mikä uudistuksessa muuttuisi ja miten se vaikuttaisi sinuun asiakkaanamme?

Katso myös Postin mediatiedotteet: Postilain uudistamisella turvataan yleispalvelut koko maassa , Postilain uudistus jää puolitiehen ja Taloustutkimus: 54 % suomalaisista valmis hyväksymään 3-päiväisen postinjakelun

Alla olevat graafit kuvaavat, miten postimäärät ovat kehittyneet viime vuosina Suomessa ja Euroopassa.

Kirjepostin määrän kehitys vuosina 2000-2016

1. ja 2. luokan kirjevolyymi, liukuva 12 kk

Postimäärä laskee jyrkästi Euroopassa


Ota yhteyttä